23 Kasım 2014 Pazar

FİSH&STEAK HOUSE


Fish&Steak House 

Atatürk caddesi no: 174/ A İzmir 1. Kordon35220 İzmir



                    Merhabalar , bu yazımda hem biftek hem de balık üzerine açılmış bir lezzet durağını anlatmak istiyorum size. Fish&Steak  Kordonda 2 katlı mekanlardan... Arabanızı girişte vale alıyor , park sorunu yaşamıyorsunuz.




İçine girdiğinizde taşlı duvar lambalarından süzülen kırmızı ışıkla romantik bir yere girdiğinizi algısını yaratıyor.







Eğer balık yiyecekseniz girişteki balık dolabından balıkları seçiyorsunuz ki size tavsiyem burada balık yemenizdir. Genelde en az 3-4 çeşit balık oluyor. Yukarı katın manzarası daha güzel olduğu için seçiminizi o yönde kullanmanız görsel bir doyuma ulaşmanızı sağlayacaktır. Siz oturduğunuzda soğuk mezeler tepsi ile geliyor, hemen her balıkçıda bulabileceğiniz türden mezeler bunlar.



 Hatta tadına baktıklarımdan ahtapot salatasının olması gereken lezeet eşiğinin biraz altında olduğunu bile söyleyebilirim.  Mekanın en özel ve en lezzetli soğuk mezesi : kabak çiçeği dolması. (En son bu kadar lezzetli bir dolmayı Alaçatı'da Godi'de yemiştim, hatta sizinle de paylaşmıştım.) Geniş bir şarap menüsü var buranın, yemeğinizi et  olarak seçecekseniz size geniş bir eşlikçi yelpazesi sunuyorlar.



 Sıcak mezelerden ise ben terciğimi pazı sarmadan kullandım -ki iyi ki tatmışım bu lezzeti - yediğim en güzel 10 ara sıcak arasına alabilirim bu tadı , çok özel ve kıvamında bir  karidesli sarmaydı. Eminim bir tabakla yetinmeyip ikincisini de isteyeceksiniz ana yemeğe geçmeden. Karides tava ise ara sıcaklardan tadı hala damağımda kalan ikinci harika lezzet.





Önce bifteklerinden bahsedeyim ki mutlu son sona kalsın. platinum steak orta pişmiş istememe rağmen ; çok pişmiş kıvamında kuru geldi, altının az bir kısmı yanmıştı ne yazık ki işte tam da bu yüzden burası biftek yemek için doğru yer değil.



  Balıklardan   sardalya ve kaya barbun tadına baktıklarımdandı. Balıkların ete oranla daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim.




Çalışanların servisleri , ilgi alakaları gayet güzel. yemek sonu ikram edilen kahvenin yanında buranın suflesini yemenizi önerebilirim size, lezzetli yapıyorlar. Ama tatlı size ağır gelir diye düşünürseniz onlar zaten meyve tabağı ikram ediyorlar. Bir kapanış saati yok , müşteri olduğu sürece akşam geç saatlere kadar açık kalabiliyor mekan.







  Biftek için değil ama ; balık yanında ; pazı sarması  ve kabak çiçeği dolması için ziyaret edilmesi gereken bir mekan paylaştım sizlerle. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın, bir sonraki yazıma kadar mutlu kalın :)

Kuver 5 tl ( kişi başı)
Kabak Çiçeği : 9tl (porsiyonda 4 tane var)
Pazı Sarması: 7 tl ( porsiyonda 2 tane var)
Ahtapot Salatası : 25tl
Karides tava : 35 tl
Platinum Steak : 65tl
Salata : 10tl
Barbun : 52tl
Sardalya : 38tl

** vale ücreti : 15tl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder